Brochure voor boekhandels

Viermaal per jaar wordt een luxe brochure verstuurd aan alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen die bij het CB zijn aangesloten, excl. filialen van ketens als Bruna, Primera, Readshop, Ako en Standaard Boekhandel. De brochure biedt de mogelijkheid aan kleine uitgevers om zowel nieuwe als reeds bestaande titels onder de aandacht te brengen.


Brochures 2022

Shelf Wood

Brochures 2021

Shelf Wood
brochures 2022

In 2022 zullen de volgende brochures verschijnen:

Voorjaarsbrochure
Verschijnt in de week van 7 maart

Zomerbrochure
Verschijnt in de week van 6 juni

Najaarsbrochure
Verschijnt in de week van 19 september

Feestdagenbrochure
Verschijnt in de week van 7 november

Klik hier voor de deadlines en om je aan te melden!


Wil je een mailtje ontvangen als een deadline voor een brochure nadert?

Deze brochure wordt exclusief ontwikkeld voor uitgevers die zijn aangesloten bij De Vrije Uitgevers.

Ben je niet aangesloten bij DVU, neem dan contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.

Over de brochure

Specificaties

De brochure wordt gedrukt op glanzend MC-papier. Het formaat is A5 liggend (210×148 mm).

De brochure is volledig full-color en telt maximaal 32 pagina’s. Er is dus ruimte voor maximaal 30 titels. Er is gekozen voor een standaard paginaopmaak, je hoeft dus alleen maar informatie aan te leveren. Dit kan eenvoudig via onze website.

Tarief

Het tarief voor het reserveren van een pagina in de brochure bedraagt € 175,-.

In dit tarief zit de vormgeving, het drukken en het verspreiden inbegrepen, excl. BTW.

Per pagina kan één titel onder de aandacht worden gebracht.

Verspreiding

Viermaal per jaar wordt de brochure door het Centraal Boekhuis verspreid onder alle aangesloten boekhandels in Nederland en Vlaanderen (excl. filialen van ketens met een centraal inkoopbeleid). De brochure wordt samen met eventuele mailings van andere uitgevers op een vaste dag in de week bij de boekhandels afgeleverd.

Iedere deelnemende uitgever ontvangt bovendien een exemplaar van de brochure per post.

Meedoen in drie stappen

Om jouw boek(en) te promoten richting de boekhandel kun je een pagina reserveren in een van de komende brochures. Je hoeft nog niet direct de inhoud van de pagina aan te leveren, dit kan in stap 2. Bij het reserveren van een pagina staat vermeld voor wanneer je de informatie aan dient te leveren.

Zodra je jouw pagina hebt gereserveerd ontvang je een link naar het contentformulier. Hierop worden alle benodigde gegevens gevraagd, zoals titel van het boek, ISBN, verkoopprijs en natuurlijk een beschrijvende tekst en foto’s.

Zodra je de gevraagde informatie via het contentformulier hebt aangeleverd ontvang je per e-mail daar direct een kopie ter controle van.

Als jouw pagina is opgemaakt ontvang je daar per e-mail een PDF-bestand van. Je hebt 48 uur de tijd om hier nog opmerkingen en wijzigingen voor door te geven (per e-mail).

Heb je nog vragen, kijk in de FAQ of je daar een antwoord kunt vinden. Zo niet, stuur ons een berichtje. Wij streven ernaar dezelfde dag nog te antwoorden!